POGOSTA VPRAŠANJA

1. Ali lahko zaužijem več kot 2 kapsuli dnevno?

Slovenska zakonodaja dovoljuje največ dve kapsuli na dan, čeprav bi bilo v večini drugih EU dovoljeno do 5 kapsul dnevno. Glukozamin je sicer ena izmed najvarnejših sestavin. Drugače pa se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

2. Sem kolesar, zelo rad tečem, enkrat tedensko obiščem tudi fitnes. Bi bil Premium Glukozamin primeren zame?

Zelo primeren. Po svetu ga največ uporabljajo tako rekreativni kot profesionalni športniki, ter vsi z aktivnim načinom življenja.

3. S fantom se prehranjujeva po vegetarijanskih načelih pa me zanima, če je izdelek primeren za naju?

Surovina in pomožne sestavine so popolnoma rastlinskega izvora. Edino kapsula je iz želatine (živalski izvor), tako da vam predlagamo, da vsebino kapsule stresete v kozarec pijače in zaužijete.

4. Zelo sem vesela, da je v izdelku glukozamin v obliki hidroklorida, saj sem alergična na morsko hrano. So v izdelku še kakšni drugi alergeni?

Tako je, naša surovina je povsem nealergena, prav tako ostale snovi. Izdelek tudi ne vsebuje raznih konzervansov, barvil, arom ali sladil.

5. Koliko časa lahko uživam izdelek?

Priporočamo večmesečno uživanje. Izdelek je povsem varen za dolgotrajno uživanje, v ZDA ima naša surovina status GRAS (Generally Recognised As Safe).

6. V čem je prednost Premium Glukozamina pred podobnimi izdelki?

Surovina je predvsem nealergena, odlikuje pa jo tudi visoka čistost prostega glukozamina, kar 83%. Podobni izdelki z glukozamin sulfatom imajo čistega glukozamina precej manj, samo okoli 57%.

7. Slišal sem, da glukozamin največ proizvajajo na Kitajskem in to zelo poceni. Iz kje izvira vaš, ki je v Premium Glukozamin?

Našo surovino proizvaja priznano ameriško podjetje Cargill. Vsaka serija je testirana in analizirana, prav tako opravimo analizo končnega produkta tudi v Sloveniji. Zelo nam je pomembno, da kupcu ponudimo kvaliteten in varen izdelek, zato poceni kitajske surovine ne uporabljamo. Cena naše surovine je nekajkrat dražja od kitajske.

8. Boli me koleno (škrtanje in čudna bolečina- ne znam opisati), občasno pa tudi lev ramenski sklep, mi bo izdelek pomagal?

Premium glukozamin deluje kot mazivo za sklepe in pripomore k zdravju, gibljivosti in fleksibilnosti sklepov, saj je glukozamin naravna sestavina prisotna v sklepih. Potrošniki poročajo o odličnih rezultatih, čisto vsem pa tudi ne pomaga. Čudežev vam ne moremo zagotoviti.

9. Ali lahko dam Premium Glukozamin svojemu psu?

Lahko. Zaščitil bo njihove sklepe. Tudi v našem podjetju smo ljubitelji psov, predvsem velikih pasem in vsi uživajo Premium glukozamin, saj jim želimo le najboljše!

10. Še eno prehransko dopolnilo… Zanima me kaj pravijo študije?

Pri uporabi glukozamin sulfata pri bolnikih z osteoartritisom za obdobje 3 let je bilo ugotovljeno občutno zmanjšanje bolečine, izboljšanje funkcije sklepa in preprečitev hrustančne obrabe.

Klinične študije kažejo, da dolgotrajno peroralno dajanje glukozamin sulfata v odmerku do 1500 mg dnevno v minimalni dobi 3 leta, upočasnjuje tudi degenerativni proces sklepnega hrustanca.

10. Zakaj ste v Glukozamin Premium dodali 1.1.2015 še MSM in Vitamin C?

Glukozamin je snov, ki se nahaja v hrustancu in vezivnih tkivih.

OptiMSM je najčistejša oblika MSM na svetu. (MSM se nahaja v rastlinah in vsebuje žveplo. Pridobljen je iz gensko nespremenjenega lanu in koruze. Žveplo predstavlja pomemben elemnet v človekovem telesu, saj je tudi gradnik beljakovin).

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Pripomore tudi k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vse tri komponente najbolj optimalno vplivajo na vaš organizem!